Afstudeerstage Bjorn

06-07-2020

Het afgelopen halfjaar heeft Bjorn Deckers stage bij ons gelopen. Bjorn studeert Bedrijfsmanagement MKB aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven en is begin februari bij ons gestart aan zijn afstudeeronderzoek. Wij vragen hem wat z'n bevindingen zijn en hoe hij er, ondanks alle coronaperikelen, een geslaagde afstudeerstage van heeft weten te maken.

Hoe ben je bij Van Tilburg terechtgekomen?
Tijdens mijn vorige opleiding (Middenkaderfunctionaris Bouwkunde MBO) heb ik stage gelopen bij de gemeente Horst aan de Maas. Hier had ik veel met Van Tilburg Energie Design te doen, aangezien zij daar het onderhoud uitvoeren aan de installaties. Ook mijn vader heeft in het verleden vaker met Van Tilburg gewerkt. De naam was mij dus niet geheel onbekend.

Eind vorig jaar, tijdens Inspire in de Schouwburg in Venray, ben ik weer in contact gekomen met Van Tilburg. Zo is het balletje gaan rollen.

Bouwkunde.. Dat is toch wel echt iets anders dan Bedrijfsmanagement..
Dat klopt. Bouwkunde spreekt mij altijd al aan. Van jongs af aan heb ik al interesse in de bouw. Het management en de organisatie hierachter vond ik tijdens deze opleiding al erg interessant. Daarnaast vond ik me toen nog te jong om te gaan werken. Na een aantal kijkdagen heb ik er dan ook voor gekozen om Bedrijfsmanagement te gaan studeren. Een goede keuze blijkt achteraf!

Hoe zag je opdracht bij Van Tilburg eruit?
Ik heb onderzoek gedaan naar de documentenstructuur binnen Van Tilburg, met als doel de kwaliteit van de informatiestromen te verbeteren. Ik heb gekeken waar verbeteringen mogelijk zijn en zo een conclusie geschreven hoe de structuur voor het primaire proces eruit zou moeten zien. De behoefte aan een optimalisatie van de documentenstructuur was groot bij de collega's. Dat heeft mijn onderzoek echt zinvol gemaakt.

In hoeverre is alles voorspoedig verlopen tijdens de corona?
Het grootste gedeelte van mijn stageperiode heb ik thuisgewerkt. Dit heeft voor- en nadelen. Gelukkig heeft dit mijn opdracht niet in de weg gestaan. Ik moest voor mijn onderzoek veel interviews met collega's afnemen en gelukkig was iedereen meer dan bereid om me te helpen. Er zijn tegenwoordig diverse online tools die het contact op afstand gemakkelijk maken. Dit werkte dus prima.

Je werkt ook effectiever thuis, omdat je minder afleiding hebt. Elke dag thuiswerken hoeft wat mij betreft ook niet. Je mist toch de gezelligheid van collega's om je heen.

Hoe kijk je terug op je stageperiode?
Ondanks het coronavirus kijk ik positief terug op het afgelopen halfjaar. Vanaf dag 1 voelde ik me erg welkom bij Van Tilburg; ik kwam terecht in een warm bad. Iedereen toont erg veel interesse en is zeer bereid je te helpen. Ook heb ik erg goede begeleiding gehad. Het blijft toch altijd spannend waar je terechtkomt.

En nu verder..
Ik heb afgelopen vrijdag te horen gekregen dat ik geslaagd ben voor mijn opleiding en ben nu dus op zoek naar een leuke baan. Het liefste in de techniek, logistiek of dienstverlening. Ik heb al een aantal gesprekken gehad dus dit ziet er positief uit!

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt