De overstap naar de Techniek - Patrick vertelt...

25-10-2018

Patrick Jacobs woont samen met z'n vrouw en zoontje van 3 jaar in Meterik. Sinds kort heeft hij het roer omgegooid en besloten de overstap naar de techniek te maken. Wij vragen Patrick hoe hij tot deze keuze is gekomen en hoe het bevalt in de techniek.

Wat heb je gedaan voordat je de techniek in ging?
Ik heb een opleiding in de paardenhouderij gedaan. Mijn passie ligt bij de paardensport en ik wilde van mijn hobby mijn werk maken. Ik heb 13 jaar met veel plezier gewerkt tussen de paarden. Ik was dag en nacht met mijn paarden in de weer. Toen in 2015 mijn zoon Ties is geboren moest ik mijn aandacht verdelen en merkte ik dat ik meer tijd met mijn gezin wilde doorbrengen. Door die kleine besefte ik ook dat het temmen van paarden niet geheel risicoloos is. Dit heeft mij doen besluiten om het roer om te gooien en op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging!

Hoe ben je met Van Tilburg Energie Design in contact gekomen?
Op een verjaardag sprak ik Maik van Tilburg. Hij gaf aan dat goed personeel in de techniek schaars is. “Je mag gerust een dagje bij ons meelopen om te kijken of de installatietechniek iets voor je is”. Zo gezegd, zo gedaan. Ik ben een dag met twee monteurs op pad geweest en dit beviel mij erg goed.

In hoeverre heb je kennis van de Installatietechniek?
Van de techniek zelf nog niet zo veel eigenlijk. Ik hou er wel van om met mijn handen bezig te zijn. Ik probeer altijd alles zelf te maken en heb veel plezier in klussen. Technisch inzicht heb ik dus wel. 

Je bent nu monteur in opleiding. Hoe bevalt het terug in de schoolbanken?
Dat is wel weer even wennen, maar één keer per week naar school is te overzien. Ik krijg ook weer vakken zoals Nederlands. Ze mogen van mij wel dieper ingaan op de techniek. Het is nu echt toegespitst op schoolverlaters. Van mij mag het aantal vakinhoudelijke uren wel wat omhoog.

Waarom bij Van Tilburg Energie Design?
Ik heb ook bij een paar andere bedrijven meegelopen, maar hier voelde ik me meteen thuis. De collega's gaven me direct een warm welkom, alsof ik hier al jaren kom. Iedereen is bereid te helpen en de zaken zijn hier goed geregeld.

Dus nog geen spijt?
Ik had dit al jaren eerder moeten doen. Het werk is erg afwisselend; je komt elke dag weer iets nieuws tegen. Ik ben de hele dag met mijn handen bezig en moet logisch nadenken. Het is erg leuk om funcionele dingen te maken. Het is toch prachtig om van niets iets te maken dat werkt! Na werktijd heb ik nog voldoende tijd om als hobby met m'n paarden bezig te zijn en Ties gaat graag met me mee!

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt