Een verbetering in het commercieel proces - Bas vertelt...

29-01-2021

Bas Kuijpers heeft het afgelopen halfjaar stage gelopen bij Van Tilburg Energie Design. Bas studeert Commerciële Economie aan Avans Hogeschool te ’s-Hertogenbosch. Nu zijn stage er bijna opzit, vragen wij Bas hoe hij dit halfjaar ervaren heeft.

Hoe ben je bij Van Tilburg terecht gekomen?

In eerste instantie was het erg lastig om een stageplaats te vinden, mede door de coronacrisis zochten veel bedrijven geen stagiair. Door mijn voorgaande stages binnen grotere bedrijven zocht ik een klein informeel bedrijf. Van Tilburg is een bekende naam en door online research wekte het nog meer mijn interesse. Vervolgens stuurde ik een open sollicitatie en vanuit daar volgde de gesprekken.

Vertel eens wat meer over je opdracht..

“Een verbetering doorvoeren in het commercieel proces” dat was de opdracht die ik vanuit school meekreeg. Binnen Van Tilburg heb ik mij vooral gefocust op de adviesdiensten. Naast het realiseren van de installaties houdt Van Tilburg zich ook bezig met het advies en het ontwerp hiervan. Ze denken mee met hun klanten.

Voor mijn onderzoek beantwoordde ik onder andere de volgende vragen: Wat is de beste manier om onze adviesdiensten onder de aandacht te brengen? Op welke manier kopen organisaties adviesdiensten in? Hoe zit het met aanbestedingen? 

Hoe beviel het werken in een technisch bedrijf, zonder technische ervaring?

Doordat ik geen technische achtergrond heb, kwam ik zeker op het begin veel termen tegen die mij onbekend waren. Ook moest ik vaak vragen wat bepaalde afkortingen precies betekenen. Het duurde even, maar over het algemeen ging het mij goed af. Je leert snel wanneer je fulltime in een technisch bedrijf meewerkt. Ik heb erg veel geleerd binnen mijn stageperiode bij Van Tilburg.

Fulltime in het bedrijf? Heeft het coronavirus een grote impact gehad op je stage?

Dat kun je wel zeggen. De eerste vier weken heb ik op kantoor gewerkt. Daarna eigenlijk alleen maar vanuit huis. Dit maakte sommige dingen wel lastiger en het is jammer dat je niet zoveel van het bedrijf meekrijgt. Dit heeft gelukkig nauwelijks effect gehad op mijn stageopdracht. De collega's waren erg flexibel en ik kon makkelijk contact zoeken met iedereen. Daarnaast is Van Tilburg maar een stukje fietsen voor mij, dus het was geen probleem om naar kantoor te gaan voor een noodzakelijk overleg.

En hoe nu verder?

Deze week heb ik te horen gekregen dat ik geslaagd ben voor mijn stage. Nog anderhalf jaar en mijn studie zit er alweer op. Nu ga ik mij focussen op mijn Minor: International Sales. Vervolgens nog een jaar afstuderen en dan weer een hoofdstuk afsluiten. Ik heb dus nog even de tijd om na te denken wat ik daarna ga doen!

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt