Energiemanagement - Stappenplan naar verduurzaming

06-09-2022

Bij de implementatie van energiemanagement werken wij met een vast stappenplan. Zo zetten wij de weg naar verduurzaming in.

Quick wins

Om te beginnen nemen wij maatregelen om snel energie te besparen.

Wij kijken op hoofdniveau wat de grote energieverbruikers zijn. Zo staat vaak de verwarming of ventilatie aan op momenten dat het gebouw niet in gebruik is. Door de regeltechniek hierop aan te passen, gaat het verbruik snel omlaag. Ook stellen we stooklijnen bij om overcapaciteit tegen te gaan. Daarnaast maken we gebruikers bewust van de invloed die zij hebben op het energieverbruik.

Op deze manier verspillen we geen energie en is de eerste stap naar verduurzaming gezet!

Duurzaam Meerjaren Onderhoudsplan

Om een gebouw stapsgewijs te verduurzamen is het van belang dat wij de toekomstvisie van de gebruiker kennen. Is er een grootschalige renovatie gepland? Blijft het gebouw de komende jaren in gebruik door dezelfde doelgroep? Zijn er plannen om te verhuizen naar een nieuwe locatie? Al deze zaken nemen we mee bij het opstellen van een duurzaam meerjaren onderhoudsplan.

Naast de visie van de klant zetten we alle wettelijke verplichtingen op een rij.  De overheid heeft een hoop wetten en regels opgesteld voor energiebesparende maatregelen in de utiliteitsbouw.

Ook maken we een doorkijk naar doelstellingen uit het klimaatakkoord. Zodat we nu de juiste keuzes maken om aan de doelstellingen van 2050 te voldoen.

We brengen energiemeters aan om het energieverbruik in kaart te brengen en inzichtelijk te maken hoe energiestromen lopen. Daarnaast voeren we inspecties en metingen uit om inzicht te krijgen in het gebouw en de installaties. De gebruiker krijgt toegang tot een dashboard, waar hij real-time het energieverbruik ziet. In een maandelijks rapport krijgt hij een samenvatting van de metingen en benoemen wij de kansen en risico’s. Wij stellen een maatwerkadvies op voor het vervolgtraject.

Benieuwd hoe dit stappenplan voor jouw gebouw eruit ziet? Neem contact op met onze collega Arjan Peeters of Bas Peeten.

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt