Joop over zijn stage bij Van Tilburg..

11-06-2020

Joop Geurts uit Horst is deze maand geslaagd voor zijn opleiding Engineering for society aan het Summa College in Eindhoven. Het afgelopen schooljaar heeft hij stage gelopen bij Van Tilburg. We vragen hem naar zijn bevindingen.

Engineering for society, dat klinkt interessant. Wat houdt je studie precies in?
Als Engineer for society kun je aan de slag met gebouwgebonden installaties in bijvoorbeeld scholen, gemeentehuizen of ziekenhuizen. Zowel op elektrotechnisch als werktuigbouwkundig vlak. Denk aan beroepen als: technisch tekenaar, ontwerper, werkvoorbereider, keurmeester, adviseur of projectleider. 

En welke kant ga jij op?
Mijn interesse gaat uit naar werktuigbouwkundige installaties. Vandaar dat ik ook bij Van Tilburg stage ben komen lopen. Na de zomervakantie start ik met de opleiding Middelbaar Installatie Technicus Werktuigkundige installaties, afgekort MIT-W. Tijdens deze opleiding ga je nog dieper in op het ontwerpen van werktuigbouwkundige installaties. Voorlopig vind ik het moduleren en tekenen erg leuk. We zullen zien wat de toekomst me brengt.

Wat heb je het afgelopen halfjaar bij Van Tilburg gedaan?
Ik heb stage gelopen bij de vakgroep Meet- en Regeltechniek. Hier zorgen ze voor een optimaal rendement van de installaties. Behalve het engineeren worden de installaties ook gemonitord na oplevering. Ik heb bij een aantal projecten geholpen.

In Horst wordt momenteel 't Gasthoês gerenoveerd. Van Tilburg ontwerpt hier de installaties. Vanuit de functielijst en netwerktopologie heb ik het E-schema getekend voor de naregelingen. Daarnaast ben ik bezig geweest met het E-schema en de functielijst van Sporthal de Kruisweide in Sevenum.

Wat is je het meeste bijgebleven?
Het is erg leuk om te werken aan projecten in je eigen gemeente. Ook de werksfeer bij Van Tilburg is erg goed. Iedereen staat open voor een praatje. Je krijgt de ruimte om dingen te ontdekken en te leren.

Ik heb een leuke en leerzame stage gehad!

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt