Nick Philipsen geslaagd voor de MIT-W

23-07-2021

Nick Philipsen uit Kronenberg is 4 jaar in dienst bij Van Tilburg. Afgelopen maand is hij geslaagd voor zijn opleiding Middelbare Installatietechniek Werktuigbouwkunde  (MIT-W) aan het Summa College in Eindhoven. In een interview vragen we hem hoe het is om engineer bij Van Tilburg Energie Design te zijn.

Hoe ben je bij Van Tilburg terecht gekomen?
Ik ben in juni 2017 geslaagd. Direct na mijn studie hbo-werktuigbouwkunde ben ik begonnen bij Van Tilburg Energie Design. Via via hoorde ik dat ze een collega zochten voor de functie van engineer. Ik heb toen gesolliciteerd, al had ik geen ervaring op het gebied van werktuigbouwkundige installaties. Helaas is dit geen onderdeel van de studie, al doet de naam anders vermoeden.

Hoe heb je het vak geleerd dan?
Ik heb direct een aantal cursussen gevolgd om mijn kennis op peil te krijgen. Zo ook van de softwarepakketten waar we mee werken om de installaties te ontwerpen. Natuurlijk hebben mijn directe collega's mij ook de nodige kennis bijgebracht. Om nog meer gevoel te krijgen bij de installaties heb ik ook een tijdje meegeholpen op de bouw. 

Als monteur bedoel je?
Jazeker! Ik werk graag met m'n handen dus ik vond het erg leuk om te doen. Je bent lekker in beweging en ervaart hoe de installaties in de praktijk gemaakt worden. In het begin heeft een ervaren collega me geholpen. Na een tijdje kon ik zelfstandig aan het werk.

Wat is je het meeste bijgebleven?
Ik vond het echt mooi om te zien hoe de verschillende bedrijven samenwerken op een bouw en zoeken naar de juiste oplossingen. Het is mij totaal niet tegengevallen. Integendeel zelfs. Ik zou best willen werken als monteur of uitvoerder.

Hoe verliep je opleiding?
Ik ben in 2019 gestart aan de opleiding MIT-W om mijn kennis van de installatietechniek te vergroten. Een goede keuze, omdat ik hier de basiskennis heb geleerd die ik miste. Met mijn hbo-achtergrond ging het leren me goed af. 

Het fijne van leren en werken tegelijk is dat je de theorie meteen in de praktijk kunt uitvoeren. Het moeilijkste onderdeel vond ik de regeltechniek. Ondanks dat dit niet mijn vakgebied is heb ik er wel veel van geleerd en helpt het me om de juiste keuzes te maken.

En nu verder?
Ik ben erg tevreden met de baan die ik heb en zie nog veel mogelijkheden in mijn functie! Ik zit dus prima op mijn plek! 

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt