Paul over zijn stage bij Van Tilburg..

24-06-2021

Paul van de Munckhof uit Horst heeft het afgelopen halfjaar stage gelopen bij Van Tilburg Energie Design. Paul studeert Bedrijfskunde aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Nu zijn stage er bijna opzit, vragen wij Paul hoe hij dit halfjaar ervaren heeft.

Hoe ben je bij Van Tilburg terecht gekomen?
Een collega bij mijn bijbaantje vertelde dat hij stage liep bij Van Tilburg. De verhalen over de sfeer en de cultuur binnen Van Tilburg spraken mij erg aan. Ik gaf aan dat ik op zoek was naar een stageplek en hij gaf als tip om eens een mail naar Van Tilburg te sturen. Zo gezegd, zo gedaan. Ik stuurde een open sollicitatie, waarna ik werd uitgenodigd om op gesprek te komen.

Hoe zag je opdracht bij Van Tilburg eruit?
Ik heb onderzoek gedaan naar de invloed van de wet Kwaliteitsborging op de huidige processen binnen Van Tilburg. Vanaf 1 juli 2022 komt er een nieuwe wet Kwaliteitsborging, die voor veranderingen binnen bouw- en installatiebedrijven gaat zorgen. Mijn taak was om te onderzoeken wat de invloed van de nieuwe wet op Van Tilburg is en welke aanpassingen ze moeten doen om per 1 juli 2022 hieraan te voldoen.

Hoe beviel het werken in een technisch bedrijf, zonder technische ervaring?
Ik vond het interessant om eens in een omgeving te werken die voor mij totaal onbekend was. Op het begin zorgde dit af en toe voor verwarring, maar na een aantal weken kende ik de belangrijkste begrippen wel. Vooral tijdens de interviews merkte ik dat ik geen kennis had van de technische begrippen en afkortingen. Gelukkig stonden de medewerkers altijd klaar om uit te leggen wat bijvoorbeeld een COP-berekening is.

Hoe kijk je terug op je stageperiode?
Ik kijk met een goed gevoel terug op de stageperiode bij Van Tilburg. De collega’s waren allemaal bereid om te helpen en toonde veel interesse. Daarnaast heb ik, ondanks de coronacrisis, een goede samenwerking met mijn begeleider gehad. Het liefst had ik vaker op kantoor gewerkt, dat vond ik gezelliger dan thuiswerken.

En hoe nu verder?
Nu ik (bijna) klaar ben met mijn opleiding is het tijd om een baan te zoeken. De komende weken ga ik op zoek naar een leuke, uitdagende functie, waarna ik per 1 september fulltime aan de slag wil. Maar uiteraard eerst even genieten van een welverdiende vakantie!  

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt