Van BIM naar Virtual Reality

10-04-2019

Virtual Reality is ook in de bouwsector geen toekomstmuziek meer. Het is een waardevolle aanvulling op de BIM-modellen die Van Tilburg voor alle projecten uitwerkt. Daarom zetten ook wij Virtual Reality al enige tijd doelgericht in.

Het begint natuurlijk bij de klant. Op het moment dat wij onze 3D-modellen visualiseren kan de klant met de VR-bril al een kijkje nemen in zijn toekomstige pand. Hij ziet niet alleen waar onze installaties zich bevinden, maar bijvoorbeeld ook voor welk kleurenpallet de binnenhuisarchitect heeft gekozen. Alle details zijn uitgewerkt en je kunt het nauwelijks van de werkelijkheid onderscheiden.

Doordat je met alle bouwpartners samen het model vult, kun je tijdens een bouwvergadering snel en gemakkelijk bekijken wat de meest efficiënte oplossingen zijn. Door deze integrale aanpak in de ontwerpfase beperk je faalkosten en kun je snel besluiten nemen.

Ook voor onze monteurs is een visualisatie van hetgeen zij gaan maken een uitkomst. Ze zien elk detail en weten exact hoe de installatie eruit komt te zien. Alle informatie van het gebouw is beschikbaar en de kleinste details worden door deze visualisatie met één druk op de knop tot leven gebracht.

Bij onze referenties vind je voorbeelden van projecten die we in virutal reality weergeven.

 

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt