Van SPECO naar Van Tilburg - Rein vertelt...

10-01-2019

Rein Roefs heeft het afgelopen halfjaar stage gelopen bij Van Tilburg. Rein studeert SPECO aan de Fontys in Tilburg. We vragen Rein hoe hij terugkijkt op deze tijd en wat z'n bevindingen zijn.

Stel jezelf even voor!
Ik ben Rein Roefs, 19 jaar oud en woon in Horst. Ik zit in het derde jaar van de SPECO. Dit staat voor SPort En COmmerciële economie. Je bent bezig met commerciële economie en past dit altijd toe op de sportwereld. Bij deze opleiding ben je zelf dus niet actief aan 't sporten. In mijn vrije tijd sport ik uiteraard wel. Voetbal is een van mijn hobby's. 

Hoe ben je bij Van Tilburg terecht gekomen?
In het derde jaar staat een meewerkstage gepland. Er worden een aantal eisen gesteld, maar verder ben je vrij in de keuze van het bedrijf. Dit hoeft dus ook niet per se een organisatie in de sportwereld te zijn. Via mijn netwerk ben ik in contact gekomen met een aantal bedrijven. Uiteindelijk heb ik voor Van Tilburg gekozen. De sfeer voelde meteen goed!

Wat is de link tussen Van Tilburg en de sportwereld?
Deze link lijkt er in eerste instantie niet te zijn. Ik ben ook niet bij Van Tilburg gekomen met de intentie veel te leren over de sportwereld. Mijn passie ligt bij marketing. M'n doel voor deze stage is kennismaken met marketing in het bedrijfsleven en praktijkervaring opdoen. Ik heb echter bij Van Tilburg ruimschoots de kans gekregen om bezig te zijn de sportwereld. Van Tilburg is actief als sponsor bij een aantal sportclubs en zit in de netwerkclubs van RKSV Wittenhorst en VVV-Venlo. Zo heb ik een netwerkbijeenkomst mee kunnen organiseren. Erg leuk om te doen en bovendien sluit het mooi aan op m'n studie.

Wat is je de afgelopen maanden het meest bijgebleven?
Het einde van mijn stage is in zicht. Voor mij is het duidelijk dat ik de juiste keuze heb gemaakt. Het bevalt me uitstekend. De werksfeer binnen Van Tilburg is echt super en ik heb enorm veel geleerd. Niet alleen op het gebied van marketing; ik heb ook ervaren hoe het er op de werkvloer aan toe gaat. Ik heb gezien dat de praktijk kan afwijken van de theorie. Door creatief te denken is er meer mogelijk dan je denkt. Dit komt het resultaat ten goede!

Hoe verder na je stage?
Na mijn stage start ik een minor digital marketing. Vervolgens moet ik nog één jaar naar school en als het goed is heb ik dan mijn opleiding afgerond. Het is me nog niet helemaal duidelijk wat ik daarna ga doen. We zullen zien wat er tegen die tijd op mijn pad komt.

 

 

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt