van Tilburg

Engineering

"Wij gebruiken de nieuwste technieken en tools"

In deze fase is het van belang dat het energieconcept dat in de ideefase bedacht is verder uitgewerkt en ontworpen gaat worden. Onze engineers werken het energieconcept uit met ontwerpsoftware die ondersteunt in het optimaliseren van HVAC-installaties. Dit resulteert in een gedetailleerde weergave van het hydraulisch ontwerp en leidt tot een optimale systeemprestatie van de installaties.

De waarden die volgen uit de hydraulische simulatie vormen de basis voor een regeltechnische omschrijving (RTO).

  • 3d twister
  • Meet en regel
  • Meet en regeltechniek

Meet- & regeltechniek

Meet- en Regeltechniek, vertaald in een RTO,  zorgt voor een  optimaal rendement van de techniek, dat leidt tot een comfortabel en gezond gebouw. In de realisatiefase wordt het RTO gebruikt voor het in bedrijfstellen en inregelen van de installaties.

Van Tilburg Energie Design heeft deze kennis in eigen huis, zodat ook in de beheerfase  de prestaties continu gemonitord  en geoptimaliseerd kunnen worden.

BIM

Een integrale aanpak is heel belangrijk. Bij complexe gebouwen gebruiken de samenwerkende bouwpartners daarom het BIM-model. BIM is de oplossing die maakt dat alle relevante informatie gedurende het hele bouwproces wordt opgeslagen, gebruikt en beheerd in een digitaal (3D) gebouwmodel. Alle partijen die bij het bouwproces betrokken zijn werken met dezelfde informatie en zien dus van elkaar wat er gebeurt. De informatie is dan ook continu beschikbaar en altijd actueel. 

De softwaretoepassing die wij gebruiken om onze engineering volgens het BIM-model te kunnen uitvoeren is Revit. 

  • Engineering pagina kopje 3D gebouwmodel
  • Engineering pagina_kopje 3D gebouwmodel
  • BIM

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt