CO-certificaat behaald

02-02-2023

Jaarlijks zijn er nog steeds veel slachtoffers van koolmonoxide (CO)-vergiftiging, vandaar dat vanaf 1 april 2023 de gasketelwet in werking treedt. Dit houdt in dat alleen bedrijven die beschikken over het wettelijk CO-certificaat werkzaamheden mogen verrichten aan gasverbrandingstoestellen tot 100 kW zoals een cv-ketel, gasboiler of gasheater. Bedrijven die niet op 1 april 2023 zijn gecertificeerd mogen hun werkzaamheden aan gasverbrandingsinstallaties vanaf die datum niet meer uitvoeren en zijn in overtreding wanneer ze dat wel doen.

De afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest met de voorbereidingen voor het behalen van het CO-certificaat. Zo hebben diverse medewerkers het CO-persoonscertificaat behaald, hebben we een kwaliteitshandboek opgesteld en diverse rapportages aangepast.

In december heeft de audit voor het CO-certificaat plaatsgevonden en deze is goed verlopen. Dit betekent dat wij het CO-bedrijfscertificaat in ontvangst hebben mogen nemen en aantoonbaar voldoen aan de wettelijke eisen die worden gesteld aan het bouwbesluit.

Het CO-certificaat vind je terug op onze website onder 'downloads'.

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt