Dag van de bouw - Basisschool 'Onder de Wieken' Meterik

16-05-2018

Heb je altijd al graag op een bouw willen kijken? Nu kan het! Op zaterdag 2 juni gaan de deuren van het voormalige St. Theresiaklooster in Meterik open. Wij laten graag  zien hoe wij van dit monumentale pand een frisse school maken, zodat de leerlingen van basisschool "Onder de Wieken" in een gezonde omgeving les krijgen.
Een uniek project waar comfort en duurzaamheid samen worden gebracht én alle karakteristieken eigenschappen van het klooster behouden blijven.

“Een nieuwe manier van werken voor de bouwsector.” aldus Hans Vloet, projectleider bij Van Tilburg Energie Design. “We hebben aan de start van de bouw gebruik gemaakt van onze unieke 3D-gebouwsimulatie. Het is namelijk essentieel om de effecten van ontwerp- en installatiekeuzes vooraf in kaart te brengen, om zo een optimaal comfort en energieprestatie te garanderen.”

Uit onderzoek blijkt dat een energiezuinige, gezonde en duurzame school niet alleen een bijdrage levert aan een beter klimaat, maar ook de leerprestaties van de kinderen verbetert.

Begin juli moeten alle werkzaamheden zijn afgerond, zodat de leerlingen na de zomervakantie fris aan het nieuwe schooljaar kunnen beginnen.

“Samen met de Gemeente Horst aan de Maas, Dynamiek Scholengroep en de bouwpartners Raedts en Energa laten we tussen 10.00u en 16.00u zien hoe ver de bouw gevorderd is en geven we uitleg over hoe we bij deze bouw te werk zijn gegaan”.

De Dag van de Bouw is een initiatief van Bouwend Nederland, de branchevereniging van bouw- en infrabedrijven. Eén keer per jaar stellen de aangesloten leden hun mooiste en meest bijzondere bouwplaatsen open voor het publiek. Vorig jaar trok de Dag van de Bouw meer dan  68.000 bezoekers. Kijk voor meer informatie over de dag van de bouw op www.dagvandebouw.nl.

Zaterdag 2 juni
Bezoektijd: 10.00u-16.00u
Pastoor Notermansstraat 30, Meterik

Meer informatie over de verbouwing van Basisschool "Onder de Wieken".

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt