Energielabel C - kantoorpanden 2023

26-07-2021

Per 1 januari 2023 moet elk kantoorgebouw minimaal energielabel C hebben. Volgens het bouwbesluit mogen gebouwen die op dat moment niet aan deze eis voldoen, niet meer als kantoorpand gebruikt worden. Dit betekent dat het primair fossiel energieverbruik maximaal 225 kWh per m2 mag zijn. Reeds afgegeven energielabels die niet voldoen aan deze eis, zijn verlopen op deze datum.

Op dit moment is ruim 60% van de gebouwen in Nederland in het bezit van energielabel A, B of C. Er zijn een groot aantal mogelijkheden om de komende jaren verbeterslagen te maken en zo de energieprestatie van uw gebouw te verbeteren. Hier zijn ook fiscale voordelen uit te halen.

Bent u eigenaar van een kantoorpand? Op de website van RVO vindt u verdere informatie en een handige infografic die duidelijk de mogelijke stappen uitlegt.

Wilt u maatwerkadvies of een stappenplan om in 2023 te voldoen aan de label C-verplichting en verder te verduurzamen richting de toekomst? Informeer bij onze collega Arjan Peeters voor meer informatie.

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt