EPBD-aircokeuring gebouwen

09-03-2020

Voor het milieu, energieverbruik en de veiligheid is het belangrijk dat koelsystemen, verwarmingssystemen en airconditioningssystemen goed functioneren. Daarom geldt in Nederland een keuringsplicht voor grote klimaatsystemen, gebaseerd op de Europese Energy Performance of Buildings Directive (EPBD).

De EPBD is een Europese richtlijn betreffende de energieprestaties van gebouwen. Deze richtlijn omvat maatregelen om gebruikers/eigenaren van gebouwen bewust te maken van het energiegebruik. Dit stimuleert hen om energiebesparende maatregelen te treffen. 

Vanuit deze wetgeving dienen gebouweigenaren, beheerders en gebruikers (afhankelijk van de situatie) elke 5 jaar hun klimaatsystemen (koeling en warmtepompen) te laten keuren. Deze verplichting geldt voor systemen met een koelvermogen van meer dan 12 kW op gebouwniveau. 

Deze keuring levert voorgestelde energiebesparende maatregelen op. U heeft 5% tot 35% minder kans op storingen en gebruikers werken in een gebouw dat veiliger, comfortabeler en gezonder is. Door het nemen van deze maatregelen kan, afhankelijk van de situatie, een jaarlijkse besparing tot 30% op de energierekening worden behaald. De kosten van de keuring zijn hierdoor snel terugverdiend. 

Voor meer informatie over de EPBD-aircokeuring neem contact op met Erwin Smits via erwin@vantilburgbv.nl of 077-398 8040.
 

 

 

 

 


 

 

 

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt