Gastlessen Dendron College Horst

06-07-2021

Onze collega's Bas, Gertjan en Roel hebben lesgegeven aan leerlingen van het Dendron College in Horst. Zij hebben de leerlingen laten zien wat ons vak inhoudt en verteld hoe leuk werken in de installatietechniek is.

Technische vakmensen zijn nodig om de energietransitie voor elkaar te krijgen. Wij vinden het dan ook erg belangrijk om kinderen al op jonge leeftijd te laten zien hoe leuk werken in de installatietechniek is. "Het werk is heel afwisselend. Wij werken met de nieuwste technieken en zijn altijd lekker in beweging" aldus Roel van den Munckhof - Uitvoerder bij Van Tilburg. Door de toenemende aandacht voor het klimaat en het energieverbruik is de laatste jaren veel veranderd aan de installaties en de techniek erachter. Zo werken we bijna alleen nog maar met warmtepompen voor de warmte- en koudeopwekking, wordt ventilatie steeds belangrijker en de regeltechniek steeds complexer.

Leerlingen die hun vmbo- of havo-opleiding hebben afgerond kunnen kiezen voor een BBL-traject op mbo-niveau. Leerlingen komen bij ons in dienst en werken vier dagen onder begeleiding van een ervaren monteur. Eén dag per week gaan ze naar school. Het grote voordeel van een BBL-traject is dat je het vak in de praktijk leert en leerlingen direct bij ons in dienst komen. 

Bekijk de vacature: Leerling-monteur W-installaties.

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt