Girls'Day 2022

07-04-2022

Wij doen mee aan Girls’ Day!

Een landelijk initiatief van VHTO om meiden op jonge leeftijd enthousiast te maken voor de techniek. Ook dit jaar hebben we weer meiden van het Dendron College in Horst op bezoek gehad. We hebben de meiden op een interactieve manier laten zien wat de installatietechniek inhoudt en hoe leuk het is om bij ons te werken.

Helaas is het aandeel vrouwelijke technische professionals nog altijd erg laag. Gemiddeld over alle technische beroepen heen is het percentage vrouwen 14 procent. Meisjes hebben net als jongens talent voor exacte vakken. Veel vrouwelijk technisch talent gaat verloren omdat meiden vaak niet weten welke technische beroepen er zijn die bij hun passen. Bovendien ontbreekt het hen aan rolmodellen; zij kennen maar weinig vrouwen die in de techniek werken. Girls’ Day helpt om hun blik te verbreden en zo gemakkelijker keuzes te maken voor de toekomst.

Door de meiden te laten zien hoe het is om te werken bij Van Tilburg willen we een nieuwe generatie vrouwen inspireren om voor techniek te kiezen!

Meer informatie over Girls’ Day is te vinden op de website van VHTO.

 

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt