Girlsday 2018

12-04-2018

Donderdag 12 april hebben 15 meiden van het Dendron College in Horst ons bezocht in het kader van Girlsday. Dit landelijk initiatief wordt georganiseerd om meiden op een leuke en interactieve manier kennis te laten maken met de techniek.

In de week voorafgaand hebben we een meter geplaatst in een van de leslokalen om de temperatuur, CO2-uitstoot en luchtvochtigheid te meten. Tijdens de Girlsday zijn de resultaten besproken en hebben de meiden gezien welke invloed wertuigbouwkundige-installaties hebben op het comfort en klimaat in een leslokaal. Ze hebben zelf een verbetervoorstel voor de ventilatie in mogen tekenen, zoals de engineers bij Van Tilburg ook zouden doen.

In samenwerking met Pedak Meettechniek hebben we op een interactieve manier laten zien hoe een infraroodcamera werkt. Zo hebben de meiden een thermografische groepsfoto gemaakt. Ook hebben we aan de hand van onze meet- en regeltools de dames kennis laten maken met het monitoren op afstand.

Een zeer geslaagde dag en een mooi initiatief om meiden op jonge leeftijd enthousiast te maken voor de techniek! Meer informatie over dit landelijke initiatief is te vinden op de website van VHTO.

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt