Informatieplicht energiebesparing

29-03-2019

Bedrijven en instellingen zijn volgens de Wet Milieubeheer veplicht om energiebesparende maatregelen te nemen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder. Dit wordt de energiebesparingsplicht genoemd.

Vanaf 1 juli 2019 wordt de Wet Milieubeheer uitgebreid. Op dat moment zijn bedrijven en instellingen verplicht om hun energiebesparende maatregelen te rapporteren. 

Deze informatieplicht geldt voor organisaties die per jaar meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 aardgas verbruiken. Op de website van de RVO bepaal je via een stappenplan of jouw organisatie onder de energiebesparings- en informatieplicht valt. 

Als uitgangspunt wordt de Erkende Maatregelenlijst Energiebesparing (EML) gebruikt. Deze geeft per bedrijfstak de maatregelen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder weer. Vervolgens dien je om de vier jaar alle genomen maatregelen te rapporteren.

Aangezien veel van deze erkende maatregelen betrekking hebben op onze installaties geven we je graag advies over deze energie- en informatieplicht. We kunnen zelfs de gehele informatieplicht voor je uit handen nemen.

Interesse? Neem contact op met Erwin Smits via erwin@vantilburgbv.nl of 077 - 398 8040.

Meer informatie vind je op https://www.rvo.nl/onderwerpen/duurzaam-ondernemen/energie-besparen/informatieplicht.

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt