Van Tilburg maakt werk van technisch talent!

10-03-2022

Dinsdag 8 maart vond bij ons het Tech Event plaats. Vmbo- en Havo-leerlingen van verschillende scholen, waaronder het Dendron College, Yuverta, Metameer en het Pius college, kwamen op bezoek om een beeld te krijgen van hoe het is om te werken in de installatietechniek en gebouwautomatisering. Ook enkele ouders waren aanwezig.

We begonnen de avond met een presentatie over ons bedrijf en onze werkzaamheden. Daarna kregen de ouders meer informatie over de keuzemogelijkheden die leerlingen hebben. Met hen is ook inhoudelijk besproken wat een BBL-traject inhoudt en welke voordelen dit biedt.

De leerlingen zijn samen met onze collega’s Sjors, Wout en Boudewijn aan de slag gegaan in de werkplaats, waar ze hebben gesleuteld aan de proefopstelling. Ze hebben de slangen gekoppeld aan de cv-installatie en de bedrading voor de regelkast gemaakt. Hier hebben ze zichtbaar van genoten. We waren positief verrast door hun kennis en kunde.

De avond is afgesloten met een Kahoot-quiz, waarna de leerlingen een goodie-bag meekregen.

Wij kijken terug op een geslaagde avond. We hopen dat zowel de leerlingen als de ouders een goed beeld hebben gekregen van de techniek en hoe het is om te werken en stage te lopen bij Van Tilburg!

De Tech Events worden georganiseerd door bedrijven die zijn aangesloten bij Brainport Industries College, met als doel jongeren kennis te laten maken met technische bedrijven en hen te helpen bij hun studie- en beroepskeuze.

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt