• Project De Twister - renovatie
  • Type gebouw School
  • Opdrachtgever Dynamiek Scholengroep
  • Bouwvolume bvo 2100 m2
  • Energiedesign Engineering > Realisatie > Beheer

De Twister

Vraag:
De verbouwing van de Norbertuskerk tot een nieuwe basisschool 2016.

Aanpak:
Van Tilburg heeft de installaties ontworpen in Revit, 3D Engineering. Onze energiedesigner kon op deze manier zorgen voor een uitgebreide afstemming met de andere bouwteampartijen. Deze manier van voorbereiding heeft voor een beter verloop tijdens de uitvoering gezorgd. Het grote voordeel was dat op elk punt van de tekening een doorsnede/3D-detail was gemaakt om mogelijke knelpunten te bekijken en op te lossen. Er is een installatie gerealiseerd met een broninstallatie en een vraag gestuurd ventilatiesysteem. Het opgestelde vermogen is zeer beperkt, waardoor lage energiekosten kunnen worden gerealiseerd.

Klantprofiel De Twister:
Het gebouw is zo ontwikkeld dat er alle aandacht gegeven kan worden aan de leerlingen. De open structuur zal zorgdragen aan een nieuwe manier van onderwijs zoals werken in kleine groepjes. Tevens is er ruimte gemaakt binnen het gebouw voor een Huis van De Wijk, waar in de toekomst diverse buurtactiviteiten zullen worden ontplooid.

"De Installatie is in Revit, 3D engineering ontworpen. De Van Tilburg energiedesigner kon op deze manier zorgen voor een uitgebreide afstemming met de andere bouwteam-partijen."
Hans Vloet, Projectleider bij Van Tilburg Energie Design
Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt