• Project Frisse Scholen - Bouwens van der Boije College
  • Type gebouw Middelbare school
  • Opdrachtgever Stichting LVO
  • Energiedesign Idee & Concept > Realisatie

Frisse Scholen - Bouwens van der Boijecollege Panningen

Voor het Bouwens van der Boijecollege in Panningen hebben wij tijdelijk gemonitord hoe het staat met de luchtkwaliteit in de lokalen. Er waren klachten over het binnenmilieu. Daarnaast heeft Stichting LVO de ambitie om van alle schoolgebouwen een Frisse School te maken: Een schoolgebouw met een goed binnenmilieu en een lage energierekening.

Het Programma van Eisen voor Frisse Scholen gaat in op vijf thema's, met een bepaald ambitieniveau. Hierbij worden o.a. eisen gesteld aan de energieprestatie van het gebouw, de luchtverversing en de binnentemperatuur. Zo heeft een te hoog CO2-gehalte invloed op de leerprestaties van de kinderen. Op het moment dat deze niet binnen de gestelde norm valt kan dit lichamelijke klachten met zich meebrengen.

We hebben in een aantal lokalen tijdelijke sensoren opgehangen die de temperatuur, CO2-concentratie en de relatieve luchtvochtigheid hebben gemeten. Aan de hand van de uitkomsten hebben we een advies gegeven. Zo hebben we berekend hoeveel kuub verse lucht geventileerd moet worden om beneden de gestelde CO-concentratie te blijven. Dit alles hebben we samengevat in een gedetailleerd installatieconcept. Hierbij is uiteraard rekening gehouden met de toekomstvisie van Stichting LVO en het Bouwens. Ook de aanwezige installaties hebben we in het concept zo efficiënt mogelijk ingezet, zodat de totale installatie voldoet aan het ambitieniveau van de scholengroep.

 

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt