• Project Hof te Berkel - nieuwbouw
  • Type gebouw Zorg
  • Opdrachtgever Zorggroep Noord- en Midden Limburg
  • Bouwvolume bvo 11.000
  • Energiedesign Idee > Engineering > Realisatie > Beheer

Hof te Berkel Horst

Vraag
Beheer energieverbruik en de bronbalans bewaken.

Aanpak
Met behulp van gebouwsimulatie maken we de benodigde energiecapaciteit inzichtelijk. Daarbij adviseren en realiseren wij duurzame installaties door middel van warmtekoudeopslag, warmte-pompsystemen, energieterugwinning en zonne-energie. Deze energie wordt toegepast in het beheersen van het binnenklimaat.

Service & Onderhoud, monitoring en energiebeheer
Van Tilburg heeft het woon-zorgcomplex vanaf oplevering in beheer. Hierbij wordt het preventieve onderhoud niet uitgevoerd op basis van een vastgestelde frequentie maar op basis van vervuiling of gebruik. Waarom zou je onderhoud uitvoeren aan een component welke niet vervuild is of welke nauwelijks is gebruikt? Er zijn natuurlijk altijd componenten waar een wettelijke onderhoud c.q. inspectie frequentie aan gekoppeld is, bijvoorbeeld installaties die koudemiddel bevatten, deze worden dan ook op basis van de wettelijke frequentie uitgevoerd.

Een ander belangrijk aspect is de monitoring. Enerzijds wordt de installatie gemonitord om de storingen en comfortklachten te voorkomen, anderzijds wordt de installatie gemonitord om het energieverbruik en de bronbalans te bewaken. Op het moment dat je na oplevering zou kiezen om niet te monitoren heb je geen controle over deze zaken.

Profiel De Zorggroep Hof te Berkel
De Zorggroep heeft in woonwijk hof te Berkel zorgappartementen voor mensen met een fysieke beperking en groepswoningen voor mensen met dementie gebouwd.

"Het concept voor een beheersbaar binnenklimaat van Van Tilburg Energie Design, levert een goede bijdrage aan onze zorgverlening."
De Zorggroep, de heer Wim van Megen
Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt