• Project Verduurzaming Missiehuis en uitbreiding zorgcentrum Vincent Depaul
  • Type gebouw Missiehuis en Zorgcentrum
  • Opdrachtgever De Lazaristen Panningen, Congregatie der missie
  • Energiedesign Idee & Concept > Beheer

De Lazaristen - Panningen

In Panningen is Van Tilburg Energie Design bezig met een tweetal projecten voor de Lazaristen.

Het Missiehuis Sint Jozef, het centrale huis van de Lazaristen in Nederland, wordt verduurzaamd. Het primaire doel is het aanbrengen van koeling in appartementen en gemeenschappelijke ruimtes, zodat het klimaat ook in zomer beheersbaar blijft. Verder wordt er ventilatie aangebracht. Ook worden er bouwkundige aanpassingen gedaan zoals het vervangen van de kozijnen en beglazing en het vervangen en isoleren van het dak.

Het traject is in 2020 opgestart en nu in uitvoering. Er wordt een PVT-systeem aangelegd, waarbij de zonne-energie die op het dak valt niet alleen wordt omgezet in elektriciteit, maar ook wordt het pand  ermee verwarmd en gekoeld. Het dak krijgt dus een dubbele functie en zo er kan zowel op de elektriciteits- als op de gasrekening bespaard worden.
Verder wordt er een warmtepompinstallatie geïnstalleerd. De bestaande CV-ketel wordt gebruikt als back-up verwarming. Op zolder wordt een ventilatie-unit geplaatst. De radiatoren in de appartementen worden vervangen voor ventilatorconvectoren, geschikt voor lage temperatuur verwarming en koeling. De centrale regelinstallatie wordt uitgebreid met de nieuwe ventilatie-installatie en de aansturing van de klimaatinstallaties.

Daarnaast wordt het naastgelegen Zorgcentrum Vincent Depaul uitgebreid. Het heeft van oorsprong een religieuze achtergrond en wordt beheerd door de Stichting Bejaardenzorg Lazaristen en Dochters der Liefde. De uitbreiding met 36 wooneenheden is door WY.architecten ontworpen, passend binnen de structuren van het monumentale kloostercomplex en de rijksmonumentale kapel. De uitvoering  wordt gedaan door Van Wijnen Zuid, Van Tilburg Energie Design en Energa.

Wij hebben opdracht gekregen voor de engineering en uitvoering van de werktuigbouwkundige installaties. De engineeringsfase is inmiddels afgerond en de werkzaamheden ter plaatse zijn opgestart.

De verwachting is dat de nieuwbouw eind juli 2022 klaar is, de verduurzaming is rond oktober 2022 gereed.

 

 

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt