• Project Luchtbehandelingsinstallatie voor MIFA Venlo
  • Type gebouw Industrie
  • Opdrachtgever MIFA
  • Energiedesign Idee & Concept > Beheer

MIFA - Venlo

Luchtbehandelingsinstallatie voor MIFA Venlo

Aan de Rijnaakkade in Venlo ligt MIFA, specialist in precision aluminium extrusion. Zij hebben Van Tilburg Energie Design ingeschakeld voor het adviseren, realiseren en onderhouden van nieuwe luchtbehandelingsinstallaties voor de productie hallen A6 en A7 waarmee deze verwarmd of gekoeld gaan worden.

Met behulp van een telescoopkraan zijn onder begeleiding van onze monteurs de grote rooftop units op het dak getakeld en op de juiste positie geplaatst. Daarvoor is eerst het dak versterkt met een stalen frame, waarop de units geplaatst zijn.

Hallen A6 en A7 hadden voorheen nog geen verwarming en werden indien nodig verwarmd met tijdelijke elektrische kachels. De hallen worden nu aangepast aan de eisen van deze tijd. Hierbij kiest Mifa voor luchtbehandelingskasten met een hoog rendement warmteterugwinsysteem en een geïntegreerde warmtepomp, waarmee de hallen gasloos verwarmd, gekoeld en van verse lucht voorzien worden.

Op 8 plekken komen aan de binnenzijde van de productiehallen inblaasplenums (nozzles) met een worplengte van 18 meter, zodat overal een aangenaam klimaat ontstaat. De luchtkasten zijn voorzien van intelligente regeltechniek voor een optimale werking en het behalen van een hoog rendement.

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt