• Project Sportaccomodatie Meterik
  • Type gebouw Sportaccomodatie
  • Opdrachtgever Gemeente Horst aan de Maas
  • Energiedesign Idee & Concept > Beheer

Sportaccomodatie - Meterik

In gemeente Horst aan de Maas werken we aan de realisatie van een nieuwe, multifunctionele sportaccommodatie. Deze zal zowel binnen als buiten ruimte gaan bieden aan sportverenigingen, onderwijs en horeca.
De accommodatie wordt gerealiseerd op het bestaande sportpark De Vonckel in Meterik. Het ontwerp is van Lichtstad Architecten.

Samen met bouwpartner BINX Smartility en installatiepartner Energa zijn wij verantwoordelijk voor de engineering en de bouw van dit project. Samen kiezen we er bewust voor om dit project integraal aan te pakken, vanaf de engineeringsfase tot aan de beheerfase. Vanaf het allereerste concept hebben we ons samen gericht op het creëren van een ruimte die niet alleen functioneel is, maar ook esthetisch aantrekkelijk en duurzaam.

BIM
Het integreren van technologie in de bedrijfs- en productieprocessen zorgt voor groei in kwaliteit en rendement. Wij zetten slimme technologieën in, zoals het digitale BIM-model, om de communicatie tussen partijen makkelijker en transparanter te maken. Zo zorgen wij voor een slim gebouw dat klaar is voor de toekomst. Door nauw samen te werken met onze partners en onze 3D modellen uit te wisselen zijn wij in staat 'clashes' te detecteren. Deze ontdekken we nu al in dit voortraject. Hierdoor voorkomen we dat tijdens de uitvoering op de bouw ongewenste verrassingen ontstaan.

Prefab
De installatie voor de technische ruimte wordt vooraf gefabriceerd in onze werkplaats en daarna getransporteerd naar Meterik. Ook de riolering en het regelsysteem van de douches zijn bij ons geprefabriceerd. Bij prefabricage is de engineering en werkvoorbereiding voordat de bouw start een essentiële stap om het proces te laten slagen. Bij dit project is deze stap uitvoerig gedaan, zodat we veel vooraf in onze werkplaats kunnen fabriceren zonder op de bouwplaats in conflict te komen met andere installaties. Hierdoor zijn we in staat het uitvoeringsproces te vergemakkelijken en de daadwerkelijke bouwtijd te verkorten.

Service en beheer
Na realisatie wordt het beheer van de sportaccommodatie Meterik overgedragen aan ons serviceteam van de gemeente Horst aan de Maas. Onze servicetechnicus is volledig beschikbaar voor het oppakken van storingen die spelen binnen de gemeentelijke accommodaties van de gemeente Horst aan de Maas waar ook deze sportaccommodatie onderdeel van uitmaakt.

Wij zijn bekend met alle gebouwen van de gemeente Horst aan de Maas en kennen de cultuur en de manier van werken van de gemeente. We hebben de afgelopen jaren geïnvesteerd in diverse tools waarmee we een uitstekend inzicht krijgen in de conditie van alle installaties en onderdelen.

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt