• Project Van Tilburg Energie Design - nieuwbouw
  • Type gebouw MKB Utiliteitsgebouw
  • Opdrachtgever Van Tilburg Energie Design
  • Bouwvolume bvo 2500
  • Energiedesign Idee > Engineering > Realisatie > Beheer

Van Tilburg Energie Design

Vraag:
Nieuw kantoorpand, waar mensen zich goed voelen en goed blijven voelen.

Aanpak:
Al in de ideefase is nagedacht over de schil van het gebouw, toepassing van materialen en toekomstig ruimtegebruik. Zowel voor de daken, vloeren als wanden hebben we zeer hoge isolatiewaarden gecreëerd. Door gebruik te maken van de thermische werking van de wanden en vloeren hoeft er zeer weinig installatievermogen in het gebouw gestopt te worden. Het op te wekken installatievermogen is ongeveer 30 kw, wat overeenkomt met het traditioneel toegepaste vermogen voor een grote vrijstaande woning.

Het warmte- en koude vermogen wordt opgewekt middels een warmtepomp met open bron. Voor het afgiftesysteem van de warmte- en koeling wordt er gebruik gemaakt van thermisch actieve betonklimaatvloeren. Door Slim en na te denken over de ‘schil’ van ons gebouw, kunnen we met zo min mogelijk vermogen ons pand toch goed op temperatuur houden wat er weer voor zorgt dat er zeer weinig energie verbruikt wordt.

Ons kantoorpand is volledig conform de BAB (Best Available Building) gedachte gebouwd. BAB-gebouwsimulatie is een methode om ‘het gedrag’ van een gebouw te berekenen en weer te geven. Op deze manier kan de (uit)werking van een maatregel -als investeringsvoorstel vooruitlopend op nieuwbouw en/of renovatie- met de computer worden nagebootst.

Het pand is volledig duurzaam gebouwd en staat symbool voor de werkwijze van Van Tilburg Energie Design.

Klantprofiel Van Tilburg Energie Design:
Van Tilburg Energie Design ontwerpt en realiseert een gezond, comfortabel binnenklimaat en een optimale energiehuishouding van een gebouw.

"Duurzaam bouwen is niet duurder dan traditioneel"
Maik van Tilburg, Directeur Van Tilburg Energie Design
Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt