• subsidies klimaatakkoord

Subsidies

Om de energietransitie binnen de gebouwde omgeving te versnellen worden er vanuit de overheid steeds meer subsidiemogelijkheden aangeboden.

Zo geeft de investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) een tegemoetkoming bij de aankoop van warmtepompen. De Rijksoverheid stimuleert bedrijven hiermee om minder gas te gebruiken en te kiezen voor duurzame warmte. Dit bespaart energie en dringt de CO2-uitstoot terug. Afhankelijk van het thermisch vermogen van de warmtepomp tot een maximum van 70 kW, kan dit oplopen tot een subsidie van ruim 8.000,-.

Daarnaast bestaat de Energie-investeringsaftrek (EIA). Dit is een fiscale regeling waarmee de overheid bedrijven ondersteunt bij investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie.
Een dubbel voordeel: de energiekosten gaan omlaag en je betaalt minder belasting. Met de EIA kun je 45% van de investeringskosten van energiebesparende bedrijfsmiddelen aftrekken van de fiscale winst, bovenop de gebruikelijke afschrijving. Het netto voordeel bedraagt zo’n 12% van de totale investering.

Ook op provinciaal en gemeentelijk niveau worden diverse subsidiemaatregelen aangeboden.

Meer informatie over bovenstaande regelingen vind je op de website van www.rvo.nl.

 

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt