Onze engineers gebruiken diverse tools om het gebouw en de installaties in kaart te brengen. Met behulp van deze oplossingen helpen wij onze klanten hun vastgoed te verduurzamen.

Op het moment dat een verduurzamingstraject wordt gestart, ontwerpen zij een of meerdere installatieconcepten. Hierbij houden zij rekening met de bouwfysische eigenschappen van het gebouw en de wensen van de klant.

Kiest de opdrachtgever voor een bepaald installatieontwerp, dan volgt de detailengineering.

“Wij gebruiken slimme technologieën, zoals het digitale BIM-model, om de communicatie tussen partijen makkelijker en transparanter te maken.”

Nick Philipsen

Engineer

BIM

Bij complexe gebouwen gebruiken de samenwerkende bouwpartners daarom het BIM-model (Bouw Informatie Model). BIM zorgt ervoor dat alle relevante informatie gedurende het hele bouwproces wordt opgeslagen, gebruikt en beheerd in een digitaal 3D-gebouwmodel.

Alle partijen die bij het bouwproces betrokken zijn werken met dezelfde informatie en zien dus van elkaar wat er gebeurt. De informatie is dan continu beschikbaar en altijd actueel. 

Het 3D-model vormt de basis van het ontwerp en een accurate begroting. Daarnaast gebruiken we dit model als revisiedocument en is het te gebruiken als communicatiemiddel richting toekomstige gebruikers. 

Installatie-optimalisatie

Samen krijgen we meer grip op de installaties en daarmee op de energiekosten en het comfort.

De gebouwschil speelt hierbij een cruciale rol. Goede isolatie helpt het warmteverlies te verminderen, zorgt voor een hoger comfort en energie-efficiënte installaties. Met behulp van software berekenen wij de meest gunstige situatie.

Wij gebruiken hydraulische simulatiesoftware om onze installaties digitaal te optimaliseren. Hierdoor voorspellen wij de prestaties van onze installaties en werken we naar een optimale situatie.  

Gebouwautomatisering

Onze installaties worden steeds complexer en zijn steeds vaker voorzien van intelligente gebouwautomatisering, ofwel 'smart-building'-technologie. Dit maakt het mogelijk om onze installaties nauwkeurig in te stellen en te optimaliseren, wat resulteert in energiebesparingen en lagere operationele kosten.

Aanpassingen kunnen op afstand worden gedaan en afwijkingen worden door het systeem gesignaleerd en automatisch gemeld. Hierdoor zijn we storingen vaak voor. Dit maakt het onderhoud aan onze installaties eenvoudiger én goedkoper.

Wij hebben eigen technische specialisten in huis, die de regeltechniek op maat ontwerpen en verder ontwikkelen.

© Van Tilburg Energie Design
website ontwikkeld door Kempen Creƫert & LR Internet