Wij geven advies over optimalisatiemogelijkheden van installaties, zodat deze energie-efficiënter werken en zorgen voor een goed en comfortabel binnenklimaat. Dit zorgt voor een aangename omgeving en leidt tot minder ziekteverzuim.

Wij helpen onze klanten bij het verduurzamen van hun vastgoed. Een duurzaam gebouw heeft een gezond binnenklimaat, een laag energieverbruik en lage CO2-uitstoot. Daarnaast is het betaalbaar, nu en in de toekomst. 

Trias Energetica

Wij werken volgens de driestappenstrategie van de Trias Energetica: het beperken van de energievraag door verspilling tegen te gaan en maximaal gebruik maken van duurzame energiebronnen.

Op deze manier komen wij tot een energiebewust ontwerp.

Elk project is maatwerk en begint met een goed advies. Zo komen we tot het beste resultaat wat betreft comfort, duurzaamheid en energie-efficiëntie.

Arjan Peeters

Verkoopadviseur

Verduurzamingsadvies

Wat is de meest effectieve route om een gebouw te verduurzamen? Wij maken inzichtelijk hoe energiezuinig je gebouw is en kijken naar het werkelijke energieverbruik met behulp van energiemanagement.

Hiermee krijgen wij inzicht of het gebouw presteert zoals het behoort, of er energie wordt verspild en zien wij welke mogelijkheden er zijn om de energie-efficiëntie te verbeteren. In een maatwerkadvies maken wij inzichtelijk welke maatregelen genomen kunnen worden om het gebouw energiezuiniger te maken.

Integrale aanpak

Wij brengen alle bouwfysische eigenschappen van het gebouw in kaart en monitoren de installaties. Op deze manier krijgen wij inzicht in de prestaties van het gebouw, wat noodzakelijk is voor het maatwerkadvies.

Uiteraard houden wij rekening met de huidige wet- en regelgeving en maken we een doorkijk naar de doelstellingen uit het klimaatakkoord.

Benieuwd naar ons stappenplan voor een duurzaam gebouw? Neem contact op met onze collega’s Arjan Peeters of Bas Peeten.

Comfortadvies

Een fijn en gezond binnenklimaat draagt bij aan het werkcomfort, wat zorgt voor een hogere productiviteit, en verkleint de kans op ziektes.

Een optimaal comfort wordt beïnvloed door verschillende factoren, zoals het thermische comfort en de luchtkwaliteit in een gebouw. Dit heeft te maken met de temperatuur, luchtvochtigheid en luchtbewegingen in een ruimte. Het is belangrijk dat de temperatuur binnen een comfortabel bereik ligt en dat er geen grote temperatuurschommelingen zijn. Goede isolatie, verwarming en voldoende ventilatie zijn essentieel om thermisch comfort te bereiken.

Energie- & comfortplatform

Wij gebruiken klimaatsensoren om het binnenklimaat te monitoren. In ons energie- & comfortplatform worden deze gegevens inzichtelijk gemaakt en signaleren wij direct eventuele afwijkingen. Hierdoor zijn wij in staat om een maatwerkadvies uit te brengen en zo het comfort te optimaliseren en tegelijkertijd de energie-efficiëntie te verbeteren.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op met onze collega’s Arjan Peeters of Bas Peeten.

Installatieadvies

Onze engineers gebruiken diverse tools om het gebouw en de installaties in kaart te brengen en vanuit daar verbetervoorstellen uit te werken. 

Voor ons maatwerkadvies maken wij gebruik van hydraulische ontwerp- en simulatiesoftware. De complete verwarmings- en koelinstallatie wordt hierbij in de virtuele omgeving nagebouwd en geoptimaliseerd. Zo zijn wij in staat om digitaal een optimaal energie design te creëren.

Gebouw van de toekomst

Wij hebben het gebouw van de toekomst voor onszelf al gerealiseerd. In 2013 is ons eigen kantoorpand gebouwd en na 10 jaar zijn de prestaties gemeten en blijkt ons pand hét voorbeeld van hoe een energiezuinig en comfortabel gebouw eruit moet zien. We hebben energielabel A++++, met een energieverbruik van €400,- per maand en 25kw opgesteld warmtepompvermogen.

Je bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen!

© Van Tilburg Energie Design
website ontwikkeld door Kempen Creƫert & LR Internet