Ons vaste projectteam gaat aan de slag om het intstallatieontwerp tot leven te brengen. Dit kan op locatie, of we starten met de realisatie van bepaalde onderdelen in onze werkplaats.

Voor ieder project hebben wij een vaste projectleider en monteurs, die verantwoordelijk zijn voor de realisatie. Bij grotere werken is ook een uitvoerder aanwezig om het project ter plaatse in goede banen te leiden.

Wij werken nauw samen met alle bouwteampartners, zodat het project wordt opgeleverd volgens de wensen van de klant.

“Steeds vaker maken we installaties of onderdelen hiervan in onze werkplaats. Dit biedt veel voordelen!”

Peter Christiaens

Projectleider

Renovatie

Bij renovatieprojecten kijken we samen met onze bouwteampartners naar mogelijke optimalisaties van de werktuigbouwkundige installaties. Wij passen de nieuwste technieken toe en kiezen voor de meest duurzame en kostenefficiƫnte oplossing. Dit doen wij volgens het driestappenmodel van Trias Energetica.

Ook adviseren wij over het tijdpad en de fasering van een verbouwing, zodat gebruikers zo min mogelijk overlast hebben van de werkzaamheden. Samen met de klant kijken we naar de beste oplossing.

De omgeving informeren wij over onze werkzaamheden. Wij combineren zoveel mogelijk op het gebied van hijswerkzaamheden, afvalinzameling en leveringen op de bouw. Dit werkt kostenbesparend, is minder milieubelastend en geeft minder overlast.

Nieuwbouw

Samen met het bouwteam zijn wij verantwoordelijk voor de realisatie van het project. Wij hanteren een integrale aanpak, waarbij architectuur, bouw en techniek optimaal op elkaar zijn afgestemd. 

Een integrale benadering van projecten is van essentieel belang voor een optimaal energie design. Alle beslissingen, in elk stadium, werken namelijk op elkaar door. Ontwerpkeuzes hebben invloed op het beheer en de jaarlijks terugkerende kosten. Hetzelfde geldt voor de materiaalkeuzes, welke effect hebben op het onderhoud en de duurzaamheid van het gebouw.

Vanaf het allereerste concept richten we ons op het creëren van een gebouw wat niet alleen functioneel is, maar ook esthetisch aantrekkelijk en duurzaam. Dit doen we graag met vaste bouwpartners.

Prefab

Daar waar mogelijk maken wij installaties of onderdelen ervan in onze werkplaats en gebruiken we prefab-onderdelen. Dit biedt een groot aantal voordelen:

  • Er kan ieder moment gewerkt worden; we hoeven niet te wachten totdat de bouw zover is.
  • We hebben meer ruimte om te werken, omdat we niet in kleine technische ruimtes hoeven te werken. 
  • Onze collega's hebben een comfortabele werkomgeving en hebben alle gereedschappen bij de hand.

Dit alles vergemakkelijkt het werk, verkort de daadwerkelijke bouwtijd en werkt kostenbesparend.

© Van Tilburg Energie Design
website ontwikkeld door Kempen Creƫert & LR Internet