Missiehuis Sint Jozef

Het Missiehuis Sint Jozef, het centrale huis van de Lazaristen in Nederland, is verduurzaamd in 2021.

Het primaire doel was het aanbrengen van koeling in de appartementen en gemeenschappelijke ruimtes, zodat het klimaat ook in zomer beheersbaar blijft.

Verder is er ventilatie aangebracht. Daarnaast zijn er bouwkundige aanpassingen gedaan, zoals het vervangen van de kozijnen en beglazing en het vervangen en isoleren van het dak.

Het traject is in 2020 opgestart. Er is een PVT-systeem aangelegd, waarbij de zonne-energie die op het dak valt niet alleen wordt omgezet in elektriciteit, maar ook wordt het pand ermee verwarmd en gekoeld. Het dak krijgt dus een dubbele functie en zo er kan zowel op de elektriciteits- als op de gasrekening bespaard worden.

Verder is er een warmtepompinstallatie geïnstalleerd. De bestaande CV-ketel wordt gebruikt als back-up verwarming. Op zolder is een ventilatie-unit geplaatst. De radiatoren in de appartementen zijn vervangen voor ventilatorconvectoren, geschikt voor lage temperatuur verwarming en koeling. De centrale regelinstallatie is uitgebreid met de nieuwe ventilatie-installatie en de aansturing van de klimaatinstallaties.

Lees meer
Lees minder
Missiehuis Sint Jozef

“Slimme investeringen leveren naast productiviteitswinst en een verbeterd comfort ook een jarenlange besparing op exploitatiekosten op”

Arjan Peeters

Verkoopadviseur

Opdrachtgever De Lazaristen
Locatie

Panningen

Oplevering 2021
Bruto vloeroppervlak 500m²
© Van Tilburg Energie Design
website ontwikkeld door Kempen Creëert & LR Internet