Beukenrode Venray

Beukenrode is een historisch pand met een zichtbaar levensverhaal (o.a. door de schotgaten in de gevel) op loopafstand van het centrum van Venray. Het voormalig klooster der Franciscanen stamt uit 1926 en is in 1989 voor het laatst verbouwd.

Eind 2022 heeft de Zorggroep een aanbesteding uitgeschreven om een bouwteam te selecteren voor het ontwerpen en realiseren van Fase II van verzorgingscomplex Beukenrode te Venray. Van Tilburg is toen benaderd om, gezamenlijk met de andere partners die fase I hebben gerealiseerd, deel te nemen aan de aanbesteding van fase II.

Integrale aanpak

Begin 2023 heeft de Zorggroep gekozen voor ons bouwteam, waarna we zijn gestart met het opzetten van het installatieontwerp. In de periode februari - december 2023 hebben we een ontwerp gecreëerd dat aansluit bij het programma van eisen en wensen van de Zorggroep en past binnen de financiële kaders. Het ontwerp voor de renovatie van Beukenrode is in opdracht van De Zorggroep uitgewerkt in BIM, zodat de ontwerpen kunnen worden samengevoegd en de kwaliteit van het ontwerp integraal kan worden beoordeeld en vastgesteld. Dit allemaal met als doel het verbeteren van het ontwerptraject, het borgen van het proces én het minimaliseren van faalkosten op de bouwplaats.

Realisatie

Fase II van Beukenrode bestaat uit 53 zorgstudio`s verdeeld over drie verdiepingen. Per verdieping is een centrale leefkeuken en woonkamer. Verdeeld over het gebouw zijn er nog diverse kantoorruimtes, behandelkamers, multifunctionele ruimtes en een oefenzaal.

Het geheel wordt verwarmd en gekoeld middels vloerverwarming en -koeling. Hiervoor worden op het terrein twee lucht-water warmtepompen opgesteld. In de kelder wordt een nieuwe technische ruimte opgebouwd. Voor de ventilatie worden drie luchtbehandelingskasten geplaatst. De complete installatie wordt aangestuurd door een centrale regeling.

Lees meer
Lees minder
Beukenrode Venray

“Uitdagingen dragen bij tot het verhogen van creativiteit!”

Arjan Peeters

Verkoopadviseur

Opdrachtgever De Zorggroep
Locatie

Venray

Oplevering zomer 2025
Bruto vloeroppervlak 6.770m²
© Van Tilburg Energie Design
website ontwikkeld door Kempen Creëert & LR Internet