Kindcentrum De Doolgaard

In Horst zijn we gestart met de renovatie en verduurzaming van Basisschool de Doolgaard tot Integraal Kindcentrum.
WY architecten uit Eindhoven heeft de ontwerpen gemaakt voor het vernieuwde IKC de Doolgaard, waarbij een passend eigentijds gebouw ontstaat met een gezond binnenklimaat. 

De huidige school dateert van 1955 met aanvullend aanpassingen in 1964, 1984, 2005 en 2007. Als een van de weinige scholen binnen Horst aan de Maas voldoet het binnenklimaat niet aan de daaraan gestelde eisen. Het energielabel D spreekt voor zich; verduurzaming is noodzakelijk.

Wij zijn trots dat we het werktuigbouwkundige gedeelte van dit project voor onze rekening mogen nemen. Samen gaan we zorgen voor een comfortabel binnenklimaat op een duurzame manier.
De verbouwing wordt in 3 fases uitgevoerd, samen met Janssen de Jong OnderhoudPlus en Energa.

De oplevering is gepland voor juni 2024. Na de renovatie en verduurzaming staat er een eigentijds gebouw waar kinderen zich in een gezonde omgeving kunnen ontwikkelen.

 

Lees meer
Lees minder
Kindcentrum De Doolgaard

“Na de verbouwing staat er een IKC waar kinderen zich in een gezonde omgeving kunnen ontwikkelen.”

Boudewijn Pelzer

Projectleider

Opdrachtgever Dynamiek Scholengroep
Locatie

Horst

Oplevering Juni 2024

Bouwupdates

30 januari 2024

Fase 1 afgerond

Geplaatst door Boudewijn

Op basisschool de Doolgaard is hard gewerkt. De werktuigbouwkundige installaties voor Fase 1 zijn zover klaar. De luchtverdeelslangen zorgen voor frisse lucht en via de opnemer wordt de luchtkwaliteit gemeten. Zolang het stoplicht op het display op groen staat is het CO2 gehalte prima! En anders wordt er via automatische aansturing meer verse lucht aangevoerd.

27 oktober 2023

Verbouwing van start!

Geplaatst door Boudewijn

De handtekening is gezet en we zijn gestart! Basisschool de Doolgaard in Horst wordt verbouwd tot Integraal Kindcentrum.

© Van Tilburg Energie Design
website ontwikkeld door Kempen Creëert & LR Internet