Energiemonitoring SOML

Om inzicht te krijgen in het energieverbruik, heeft Van Tilburg in 2022, in samenwerking met FourIQ, vier schoolgebouwen van SOML aangesloten op een Gebouw Beheer Platform (GBP).

Hierbij hebben we op strategische punten in het gebouw klimaatsensoren geplaatst om inzicht te krijgen in temperatuur, luchtvochtigheid en CO2.

Verder hebben we koppelingen gemaakt voor het ophalen van data over elektriciteits- en gasverbruik. Ten aanzien van herwinbare energie hebben we per gebouw een link gemaakt naar de installaties voor zonnepanelen.

Begin dit jaar (2023) zijn we gestart met het aansluiten van de andere vier gebouwen. Voor alle schoolgebouwen van SOML wordt, nadat alle gebouwen aangesloten zijn de informatie verzameld.

In het platform zijn ook benchmarkfuncties aanwezig. Meteen na het koppelen van de data op het GBP zijn er direct optimalisaties bij de regelinstallaties uitgevoerd. Toen is gebleken dat je hiermee al snel 10 tot 15% kan besparen op energieverbruik. Na het verzamelen en analyseren van de data wordt er een advies uitgebracht welke optimalisaties nog meer mogelijk zijn. Denk hierbij aan een centrale aansturing van de installaties op basis van een kalender of roosterfunctie, sturen op weersvoorspellingen, opwarmtijd, aanwezigheid, etc.

"Zonder de data en optimalisaties die reeds zijn uitgevoerd zouden de energiekosten nog veel hoger zijn uitgevallen. Het biedt een mooi perspectief voor de toekomst als de nieuwe technologie van datagestuurd energiebeheer kan worden toegepast op alle gebouwen.”
Sven Schmitz, Manager Huisvesting en Facilitair bij SOML

Lees meer
Lees minder
Energiemonitoring SOML

“Datagestuurd energiebeheer maakt het verschil”

Bas Peeten

Klantverantwoordelijke SOML

Opdrachtgever Stichting Onderwijs Midden Limburg
Locatie

Omgeving Roermond

Oplevering Voorjaar 2022

Service & Onderhoud bij Van Tilburg

In deze video legen wij uit hoe onze serviceorganisatie eruitziet en welke werkzaamheden wij onder andere voor SOML verzorgen.

Voor meer informatie neem contact op met Bas Peeten.

© Van Tilburg Energie Design
website ontwikkeld door Kempen Creëert & LR Internet